
Ten temat został bardziej rozwinięty przez Benjamina Elazani-Wolkani.
W tezach jego doktoratu („Badanie mikroflory Morza Martwego” Uniwersytet
Żydowski, Jeruzalem, rok 1940), po raz pierwszy została opisana i
zidentyfikowana mikroflora Morza Martwego. Następnie badaniem tego odkrycia
zajmowało się wielu naukowców.
W 1983 roku A. Oren oprócz populacji bakterii
odkrył w wodzie Morza Martwego również niewielką ilość wodorostów Dunaliella
(4-6 organizmów na ml.).
Na podstawie tych i wielu innych danych do listy
„Wykaz bakterii” zostały dopisane archebakterie (terminologia podana według
książki W.Alberts, D.Brej, D.Lewis, M.Reff i inni. ”Molekularna biologia
komórki” ).
Archebakterie zostały zaliczone do klasy Halobakterium. Badania
struktury DNA i RNA i fizjologii tych mikroorganizmów
wykazały, że archebakterie należą do odrębnej grupy organizmów, których nie
można zaliczyć do prokariotów ani do eukariotów. Niektóre cechy wskazują, że są
one bliższe jądrowym organizmom, z prokariotami łączy ich tylko brak
uformowanego jądra.
W pewnym stopniu te bakterie odpowiadają najprostszym strukturom białkowym, z których prawdopodobnie powstało życie na ziemi. Na były one zdolność przeżycia w ekstremalnych warunkach. Oprócz tego są potężnym naturalnym przeciwutleniaczem.
Wydobyte z nich czynne substancje działają z jednej strony jak ochrona błon komórkowych (hamując utlenianie lipidów), z drugiej zaś strony posiadają zdolność odnawiania struktur rybonukleinowych komórek.
Funkcjonowanie organizmu ludzkiego,
nawet w stanie spoczynku, wymaga ciągłego zużywania energii, oraz substancji
organicznych i mineralnych. Z praktyki wiemy, że aby zapobiec negatywnym
skutkom utraty tych niezbędnych dla organizmu substancji konieczne jest ich
uzupełnienie w odpowiednim czasie i ilościach.
Wiadomo, że dla pozyskania
aminokwasów na drodze trawienia produktów spożywczych potrzebna jest duża ilość
energii. Chory lub osłabiony organizm nie zawsze jest w stanie zapewnić
normalny proces oddychania i trawienia.
Wykorzystanie biomasy archebakterii Morza
Martwego jest jedną z głównych zalet
produktów firmy „Dr. Nona”, ponieważ biomasa jest niewyczerpalnym źródłem
biologicznie czynnych substancji, energii i informacji bioenergetycznej.
Otrzymanie
aminokwasów w formie gotowej do przyswojenia przez organizm z produktów Dr. Nona
prawie nie wymaga zużycia energii, więc organizm człowieka może się szybko
regenerować.
Właśnie na drodze procesu ewolucji biomasy
Morza Martwego i przekazywania informacji, którą ona posiada, naukowcom kliniki
Lenom udało się po zastosowaniu produktów firmy „Dr. Nona” skrócić czas odnowy
patologicznie uszkodzonych komórek.
Produkty "Dr.Nona" - to uzdrawiająca moc Morza Martwego w kapsułce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz