
W jakich produktach spożywczych znajduje się najwięcej witaminy
K2?
W selerze, maśle, wątrobie wieprzowej i kurzej jest jej
od 10 do 50 μg na 100 g produktu, w wątrobie wołowej, kapuście i kalafiorze
- 50-100 μg/100 g, a w szpinaku, sałacie i brukselce ponad 100 μg na 100 g
produktu.
Witamina K jako jedyna spośród witamin rozpuszczalnych
w tłuszczach jest syntetyzowana przez bakterie stanowiące naturalną mikroflorę
jelit.
By podtrzymywać dobry stan zdrowia między innymi układy
kostnego, koniecznie trzeba zadbać :1) O odpowiednią dietę; 2) O zdrowie
własnych jelit.
Więcej o tym jak dbać o układ kostno-stawowy porozmawiamy na
dzisiejszym szkoleniu internetowym dla partnerów „Dr.Nona”. Wejdź do pokoju
szkoleniowego na AB dzisiaj 12.07.2016 o godzinie 20.00.
Nie
jesteś partnerem "Dr.Nona"? Zarejestruj się i dołącz do pasjonatów
Dobrego Życia z naturalnymi produktami na bazie Morza Martwego. http://solaris.drnona.pl/new_register/4864
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz