wtorek, 12 lipca 2016

Witamina K służy twoim kościom.

Witamina K2 sprzyja wbudowaniu się wapnia w strukturę kości i zapobiega zwapnieniu naczyń krwionośnych. 

W jakich produktach spożywczych znajduje się najwięcej witaminy K2?

W selerze, maśle, wątrobie wieprzowej i kurzej jest jej od 10 do 50 μg na 100 g produktu, w wątrobie wołowej, kapuście i kalafiorze - 50-100 μg/100 g, a w szpinaku, sałacie i brukselce ponad 100 μg na 100 g produktu. 

Witamina K jako jedyna spośród witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jest syntetyzowana przez bakterie stanowiące naturalną mikroflorę jelit.

By podtrzymywać dobry stan zdrowia między innymi układy kostnego, koniecznie trzeba zadbać :1) O odpowiednią dietę; 2) O zdrowie własnych jelit.

Więcej o tym jak dbać o układ kostno-stawowy porozmawiamy na dzisiejszym szkoleniu internetowym dla partnerów „Dr.Nona”. Wejdź do pokoju szkoleniowego na AB dzisiaj 12.07.2016 o godzinie 20.00.  

Nie jesteś partnerem "Dr.Nona"? Zarejestruj się i dołącz do pasjonatów Dobrego Życia z naturalnymi produktami na bazie Morza Martwego. http://solaris.drnona.pl/new_register/4864

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz